Woningverbetering – Inleiding

Bij het overwegen van verbeteringen aan je huis, rijzen er talloze vragen: ‘Is het beter om te verhuizen of te renoveren?’ ‘Welke investeringen leveren het meeste op?’ ‘Hoe zit het met energiezuinige opties?’ en nog veel meer. In dit artikel duiken we dieper in op verstandig investeren in je huis. Welke investeringen zijn nu werkelijk de moeite waard? Makelaar Maarten uit Rotterdam legt uit!

Woningverbetering – Verhuizen of renoveren?

Een van de eerste stappen bij het upgraden van je huis is, beslissen of je moet verhuizen of renoveren. Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan je budget, persoonlijke behoeften en de huidige staat van je huis. Bij het verhuizen naar een nieuwe woning komen notariskosten, makelaarscommissies en verhuis- en renovatiekosten kijken. Renoveren kan financieel aantrekkelijker zijn, als je al een huis hebt en dit wilt aanpassen aan je veranderende behoeften.

Welke renovaties zijn het meest rendabel? De juiste keuze voor jou

Deze mogelijkheden zijn voor iedereen verschillend en hangen af van je persoonlijke doelen. Als je je huis ziet als een investering, maak je andere keuzes dan wanneer je huis vooral een comfortabele plek is. Als je twijfelt over wat het beste bij jou en je huis past, overweeg dan een professional te raadplegen voor advies op maat. In Rotterdam en omgeving kan Aan de Maas Makelaardij u adviseren. Wij kunnen eventueel voor jou op zoek gaan naar een woning, die past bij jouw huidige wensen. Investeringen in je huis kunnen niet alleen je levenskwaliteit verbeteren, maar ook slim zijn op financieel gebied. Kies verstandig en zorg ervoor, dat je investeringen op lange termijn rendabel zijn. Of je nu gaat voor besparing, extra ruimte of meer comfort in je eigen huis maakt daarbij niet uit..

Energiebesparende maatregelen

Investeren in energiebesparende voorzieningen wordt steeds populairder, en terecht. Het directe voordeel hiervan is een verlaging van je energierekening en een aanzienlijke verbetering van je wooncomfort. Neem bijvoorbeeld goed geïsoleerde ramen: ze zorgen voor een constante temperatuur in huis en dus voor minder kou in de winter en minder warmte in de zomer. Bovendien zijn er vaak subsidies en rentekortingen beschikbaar bij diverse hypotheekverstrekkers als je huis een energielabel A of beter heeft.

Zonnepanelen

Dergelijke investeringen omvatten onder andere de installatie van zonnepanelen, dubbele beglazing of verbeterde isolatie. Het rendement op deze investeringen komt niet alleen tot uiting in lagere energiekosten, maar ook in de waarde van je huis. Een huis met een hoger energielabel is aantrekkelijker voor toekomstige kopers en doet de waarde ervan stijgen.

Keuken en badkamer

Keukens en badkamers zijn belangrijke ruimtes in je huis, maar smaakgevoelig. Over het algemeen leiden investeringen in deze ruimtes niet tot een aanzienlijke waardevermeerdering in vergelijking met de investering zelf. Bedenk maar eens: een nieuwe badkamer van Euro 25.000 zal niet Euro 15.000 meer opleveren dan een badkamer van Euro 10.000. Als je je keuken en badkamer wilt upgraden, doe dit dan vooral voor je eigen comfort en woongenot. Een uitzondering is een eventuele tweede badkamer bij een huis met minimaal vier slaapkamers. Dit kan de waarde van je huis verhogen en is het overwegen waard als je de ruimte ervoor hebt.

Uitbreiden van de woonoppervlakte

Het vergroten van de woonoppervlakte is meestal een waarde vermeerderende investering. Denk aan een uitbouw, dakkapel of dakopbouw. Ook het ombouwen van een externe bergruimte, zoals een tuinhuis tot kantoor of atelier, kan de waarde van je huis verhogen. Bij het vergroten van de woonoppervlakte is het belangrijk om de juiste verhouding tussen buitenruimte en woonoppervlak te behouden. De prijs per vierkante meter voor het bij- of opbouwen is vaak aanzienlijk lager dan de gemiddelde koopsom per vierkante meter voor een bestaand huis.

Hier zijn nog enkele andere voorbeelden van slimme verbeteringen, die de waarde van je huis kunnen verhogen:

Smart thermostaat

Een slimme thermostaat zoals Nest of Ecobee kan helpen om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen door het energieverbruik te optimaliseren. Dit kan aantrekkelijk zijn voor kopers, die op zoek zijn naar een energiezuinig huis.

Slimme verlichtingssystemen

Met slimme verlichtingssystemen zoals Philips Hue of Lutron kunnen bewoners de verlichting op afstand bedienen en automatiseren. Dit zorgt voor gemak en energiebesparing.

Intelligente beveiligingssystemen

Slimme beveiligingscamera’s, deursloten en alarmsystemen bieden extra gemoedsrust aan huiseigenaren. Ze kunnen de waarde van het huis verhogen door het veiligheidsniveau te verbeteren.

Slimme irrigatiesystemen

Voor huizen met tuinen kan een slim irrigatiesysteem zoals Rachio helpen om water te besparen door het watergebruik te optimaliseren op basis van weersvoorspellingen en bodemvochtigheid.

Slimme raambekleding

Automatische raambekleding, die kan worden geopend en gesloten op basis van geprogrammeerde schema’s of via een app, kan niet alleen het comfort verhogen, maar ook de energie-efficiëntie verbeteren door te helpen bij het regelen van de binnenklimaat.

Woningverbetering – Conclusie

Het is belangrijk op te merken dat de waardevermeerdering van slimme woningverbeteringen kan variëren afhankelijk van de locatie, de marktvraag en de specifieke voorkeuren van kopers.

VBO makelaar in Rotterdam

Aan de Maas Makelaardij is een ervaren en deskundige VBO makelaar in Rotterdam met een passie voor wonen. Heeft u een goede aankoopmakelaar nodig? Bel dan met 06-47516118 of met 010-3414230

Mijn makelaar

Aan de Maas Makelaardij is zoals te verwachten gevestigd in Rotterdam. Deze Rotterdamse verkoopmakelaar en aankoopmakelaar kent Rotterdam dan ook zeer goed. Tevens is Maarten als makelaar steeds vaker actief in de steden en dorpen rondom Rotterdam. Wij hebben inmiddels mensen geholpen met het verkopen van hun woning in: Schiedam, Capelle aan de IJsel, Hoogvliet, Vlaardingen, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs.

Interessante blogs

Aan de Maas Makelaardij

Logo Aan de Maas Makelaardij
Kleinpolderkade 13
Stationsplein 45,
Rotterdam 3043 CX
Phone: 06 – 47 516 118
Email: info@aandemaasmakelaardij.nl
URL: https://aandemaasmakelaardij.nl/
Monday09:00 - 18:00
Tuesday09:00 - 18:00
Wednesday09:00 - 18:00
Thursday09:00 - 18:00
Friday09:00 - 18:00
Saturday09:00 - 17:00
SundayClosed

Met vriendelijke groet,

Maarten Voorhorst, makelaar Rotterdam

Wilt u een huis kopen in Rotterdam? Wij steunen u als aankoopmakelaar in Rotterdam. Wilt u een huis verkopen in Rotterdam? Wij steunen u als verkoopmakelaar in Rotterdam.