Select Page

Starterswoning vinden

Voor starters is het lastig om in de huidige woningmarkt een passende starterswoning te vinden. Het woningaanbod is beperkt en de concurrentie groot. Om starters beter te ondersteunen bij het zoeken naar een eerste koop- of huurwoning, wordt in de Week van de Starter de website startenopdewoningmarkt.nl gelanceerd. Ook Vereniging Eigen Huis heeft de nodige informatie beschikbaar als u op zoek bent naar een starterswoning.

Starter op de woningmarkt website

Deze website voorziet in de behoefte van starters om alle informatie op één centrale plek te vinden. Op de website vinden starters betrouwbare en complete informatie over de mogelijkheden die er voor hen zijn op de koop- en huurmarkt. Denk aan:

  • stappenplannen
  • checklists
  • professioneel advies van woningexperts.

Ook komen er starters aan het woord die inmiddels een starterswoning hebben gevonden. Zij vertellen over hun ervaringen en geven tips over hoe je het beste een goede starterswoning kunt vinden in de huidige woningmarkt. Daarnaast worden er verschillende online events georganiseerd waaronder een online startersspreekuur, Webinars en mini hoorcolleges.

De week van de starter

De Week van de Starter wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats van 28 september tot en met 4 oktober. Het is een gezamenlijk initiatief van minister Ollongren (BZK) en 10 organisaties uit de woonsector: Aedes, Vereniging Eigen Huis, NVM, Nederlandse Vereniging van Banken, Verbond van Verzekeraars, VBO, Vastgoedpro, De Hypotheekshop, SVN, en NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

VBO makelaars

Hans van der Ploeg, directeur VBO: ‘VBO doet mee met de Week van de Starter, omdat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om een betaalbare woning te bemachtigen. Maar behalve goede informatievoorziening is het natuurlijk ook belangrijk dat er betaalbare huizen komen voor starters. Dat moet wat ons betreft de volgende stap zijn.’ De betrokken partijen zetten zich in om de Week van de Starter tot een succes te maken. Door samen voor een compleet en betrouwbaar aanbod van informatie te zorgen, hopen zij zo veel mogelijk starters te bereiken en hun kansen op het vinden van hun eerste huis te verbeteren.

Bron: vbo.nl

Mijn makelaar

Aan de Maas Makelaardij is zoals te verwachten gevestigd in Rotterdam. Deze Rotterdamse makelaar kent Rotterdam dan ook zeer goed. Tevens is Maarten als makelaar steeds vaker actief in de steden en dorpen rondom Rotterdam. Wij hebben inmiddels mensen geholpen met het verkopen van hun woning in: Schiedam, Capelle aan de IJsel, Hoogvliet, Vlaardingen, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs.