Wanneer een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring is een belangrijk onderdeel van het aankoop- of verkoopproces van een woning. Deze keuring kan in verschillende situaties verstandig zijn. Hier zijn enkele situaties, wanneer het overwegen van een bouwkundige keuring een goed idee kan zijn:

Bij de aankoop van een woning

Als je van plan bent om een huis te kopen, kan een bouwkundige keuring je helpen om de staat van het pand te beoordelen, voordat je de koop afrondt. Dit kan je behoeden voor onverwachte kosten en problemen na de aankoop.

Bij de verkoop van een woning

Als verkoper kan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring voorafgaand aan het verkoopproces helpen om eventuele gebreken te identificeren en op te lossen voordat potentiële kopers de woning inspecteren. Dit kan je helpen om de verkoop soepeler te laten verlopen.

Bij renovatieplannen

Als je van plan bent om een oudere woning te renoveren, kan een bouwkundige keuring je inzicht geven in de huidige staat van de woning en eventuele structurele problemen of verborgen gebreken aan het licht brengen die moeten worden aangepakt voordat je met de renovatie begint.

Bij vermoeden van problemen

Als je al in een huis woont en vermoedt, dat er structurele problemen of andere gebreken zijn, kan een bouwkundige keuring je helpen om deze problemen te identificeren en een plan te maken voor reparatie.

Het is belangrijk op te merken, dat een bouwkundige keuring meestal geen juridische rechten oplevert, maar het kan wel dienen als bewijs van de staat van het pand op het moment van de inspectie. Als er gebreken worden geconstateerd, kan dit onderhandelingsmateriaal zijn tijdens het aankoop- of verkoopproces. Kopers kunnen bijvoorbeeld vragen om herstelwerkzaamheden of prijsaanpassingen op basis van de bevindingen van de keuring.

Wanneer bouwkundige keuring – conclusie

Wat betreft de kosten van een bouwkundige keuring, deze variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de omvang van de woning en de complexiteit van de inspectie. Gemiddeld kunnen de kosten ergens tussen de Euro 300 en Euro 600 liggen. Het is echter raadzaam om bij meerdere inspecteurs offertes op te vragen en te vergelijken, voordat je er een selecteert. Het is belangrijk om een ervaren en gekwalificeerde bouwkundige inspecteur in te huren om een grondige en betrouwbare inspectie uit te voeren.

Over de eigenaar – makelaar in Rotterdam

Maarten Voorhorst is een makelaar in Rotterdam en de eigenaar van Aan de Maas Makelaardij. Hij is zowel verkoopmakelaar als aankoopmakelaar in Rotterdam. Daarnaast treedt hij ook op als onafhankelijk gecertificeerd taxateur. Maarten is een makelaar met vele jaren ervaring, een goede onderhandelaar en altijd bereikbaar.

Interessante blogs

Aan de Maas Makelaardij

Logo Aan de Maas Makelaardij
Kleinpolderkade 13
Stationsplein 45,
Rotterdam 3043 CX
Netherlands
Phone: 06 – 47 516 118
Secondary phone: 010 – 34 14 230
Email: info@aandemaasmakelaardij.nl
URL: https://aandemaasmakelaardij.nl/