De VBO makelaar – ervaar kennis en kundigheid

VBO makelaar Rotterdam, aankoopmakelaar, verkoopmakelaar

Aan de Maas Makelaardij is een VBO makelaar uit Rotterdam. Maar wat is nu precies een VBO makelaar? In deze blog gaan we in, op wat het nu precies betekent om een bij de VBO aangesloten makelaar te zijn. Daarnaast delen wij ook enkele inzichten, over wat het u als klant oplevert.

Goede makelaar Rotterdam

Aan de Maas Makelaardij is dus een makelaar uit Rotterdam, die is aangesloten bij de VBO.

Wat is een VBO makelaar?

In de makelaardij zijn er in Nederland 2 branche verenigingen voor de makelaars branche. Dat zijn de NVM en de VBO. De VBO staat voor Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed. Deze branche vereniging bestaat sinds 1985. Ongeveer 1100 makelaars zijn aangesloten bij deze verenging.

Meer over de VBO

De ‘Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed’ is er voor de makelaar, de taxateur en voor de verhuur-bemiddelaar. Deze branchevereniging is er voor iedereen. Daar bedoelen wij mee de koper en verkoper, de huurder en verhuurder en overheden en projectontwikkelaars. Een toekomstbestendige vastgoedmarkt is ons doel.

VBO is een kwaliteit keurmerk

Een VBO makelaar staat voor kwaliteit. Door het dragen van dit keurmerk weet u als klant, dat de makelaar, taxateur of verhuurbemiddelaar voldoet aan de kwaliteitseisen, die de brancheverenging stelt aan haar leden.

Een VBO makelaar is een kwaliteitsmakelaar

Alle stakeholders, leden en opdrachtgevers kunnen van de expertise van de VBO op aan. Door de inschrijving in het kwaliteitsregister en de certificering wordt de kwaliteit van de aangesloten makelaars hoog gehouden. Daarnaast werken zij alleen samen met validatie instellingen zoals het NWWI en of de Stichting Waarborg fonds Eigen Woningen. De VBO is met recht een zeer sterk kwaliteitskeurmerk.

Een VBO makelaar heeft vakkennis

De aangesloten leden worden op regelmatige basis getoetst op hun expertise. Een makelaar van deze branchevereniging staat voor betrouwbaarheid en een hoge kwaliteit. De makelaars werken op basis van de Beroeps- en gedragscode van de VBO. Alle VBO makelaars en taxateurs staan in de volgende kwaliteitsregisters ingeschreven:

Kwaliteit makelaar gewaarborgd

Deze drie instellingen stellen zeer strenge eisen aan een inschrijving. Het onafhankelijk Tuchtcollege: Tuchtcollege Makelaardij Nederland houdt toezicht op het handelen van de bij de VBO aangesloten makelaars. Daarnaast werken de leden volgens de Algemene (Consumenten)voorwaarden of de Algemene Voorwaarden voor professionele opdrachtgevers. Daarnaast zijn zij lid van de Geschillencommissie Makelaardij. Dit zorgt er voor, dat zij over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschikken.

Makelaar kennis

VBO-makelaars en -taxateurs hebben veel kennis van een hoog niveau. Zij hebben namelijk de verplichting naast hun lokale kennis de professionele kennis over het makelaars vak up-to-date te houden. Bij professionele kennis moet je denken aan kennis en vaardigheden op het gebied van taxeren en makelen. Daarbij moeten ze ook hun juridische en fiscale kennis, door ‘Permanente Educatie‘ op peil houden.

Wat is het verschil tussen de VBO en de NVM?

De VBO en de NVM zijn allebei brancheverenigingen in en voor de makelaardij. Zij zijn veelal aangesloten bij dezelfde kwaliteitsregisters. Het grote verschil is, dat de NVM veel groter is. De NVM is ook de trotse eigenaar van de de huizensite Funda. Dat betekent niet dat de VBO makelaar niets met Funda doet. Zij betalen wel iets meer voor de diensten van Funda. Ondanks deze verschillen zal u als klant niet heel veel verschil merken tussen een VBO makelaar en een NVM makelaar. Al met al is een VBO makelaar een deskundig makelaar.

VBO makelaar in Rotterdam

Aan de Maas Makelaardij is een ervaren en deskundige VBO makelaar in Rotterdam met een passie voor wonen. Heeft u een goede aankoopmakelaar nodig? Bel dan met 06-47516118 of met 010-3414230

Mijn makelaar

Aan de Maas Makelaardij is zoals te verwachten gevestigd in Rotterdam. Deze Rotterdamse verkoopmakelaar en aankoopmakelaar kent Rotterdam dan ook zeer goed. Tevens is Maarten als makelaar steeds vaker actief in de steden en dorpen rondom Rotterdam. Wij hebben inmiddels mensen geholpen met het verkopen van hun woning in: Schiedam, Capelle aan de IJsel, Hoogvliet, Vlaardingen, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek.

Andere Blogs van Makelaar Maarten

Aan de Maas Makelaardij

Logo Aan de Maas Makelaardij
Kleinpolderkade 13
Stationsplein 45,
Rotterdam 3043 CX
Netherlands
Phone: 06 – 47 516 118
Secondary phone: 010 – 34 14 230
Email: info@aandemaasmakelaardij.nl
URL: https://aandemaasmakelaardij.nl/

Monday09:00 - 18:00
Tuesday09:00 - 18:00
Wednesday09:00 - 18:00
Thursday09:00 - 18:00
Friday09:00 - 18:00
Saturday09:00 - 17:00
SundayClosed

Met vriendelijke groet,

Maarten Voorhorst, makelaar Rotterdam

Wilt u een huis kopen in Rotterdam? Wij steunen u als aankoopmakelaar in Rotterdam. Wilt u een huis verkopen in Rotterdam? Wij steunen u als verkoopmakelaar in Rotterdam.

 

Veel gestelde vragen

 

Waar staat VBO makelaar voor?

VBO staat voor Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed. Het is een brancheorganisatie voor makelaars, taxateurs en verhuurbemiddelaars in Nederland. Makelaars die zijn aangesloten bij VBO moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en gedragsregels, wat bijdraagt aan professionaliteit en betrouwbaarheid in de vastgoedsector. VBO-makelaars bieden een breed scala aan diensten, zoals verkoop, verhuur, taxaties en advies, en zijn actief op zowel de particuliere als zakelijke vastgoedmarkt.

Waarom VBO makelaar?

Mensen kiezen vaak voor een VBO makelaar vanwege de betrouwbaarheid en professionaliteit die de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed garandeert. VBO-makelaars moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en gedragsregels, wat zorgt voor een hoog niveau van dienstverlening en betrokkenheid bij klanten. Daarnaast bieden VBO-makelaars een breed scala aan vastgoeddiensten, waaronder verkoop, verhuur, taxaties en advies, die voldoen aan de specifieke behoeften en wensen van zowel particuliere als zakelijke klanten.