Met een makelaar in Rotterdam je droomhuis vinden

makelaar in Rotterdam, aankoopmakelaar, verkoopmakelaar

Makelaar in Rotterdam

Met het inschakelen van een goede makelaar in Rotterdam heeft u de grootste kans om uw droomhuis te vinden in Rotterdam. Een nieuwe woning of appartement kopen is in de eerste plaats heel erg leuk. Lekker dromen over waar u misschien in de toekomst komt te wonen. Nadenken over wat u belangrijk vindt in een woning. Het hoort er allemaal bij en dat is natuurlijk super leuk.

Aan de slag met een goede Rotterdamse makelaar

Maar dromen is niet genoeg! Wilt u echt uw droomhuis vinden? Dan betekent dat in zekere zin, dat u hard aan de slag moet. Zeker in de huidige lastige woningmarkt is snel maar zorgvuldig handelen een must. Alleen dan vinden wij  een goede woning voor u, die beantwoordt aan al uw wensen. Naast snel handelen is zorgvuldigheid minstens zo belangrijk. U bent namelijk van plan om een van de belangrijkste aankopen in uw leven te gaan doen. Daarom is het belangrijk om u te laten bijstaan door de beste makelaar in Rotterdam. Maak kennis met Aan de Maas Makelaardij!

Waarom Aan de Maas Makelaardij als aankoopmakelaar?

Met het inschakelen van Aan de Maas Makelaardij vindt u een goede aankoopmakelaar met:

 • een zeer grote kennis van de Rotterdamse en Schiedamse woningmarkt
 • veel verstand van woningen (bouwkundige staat)
 • Ervaren onderhandelaar
 • Altijd makkelijk en snel bereikbaar per telefoon of via Whats App.

VBO makelaar Rotterdam

Aan de Maas Makelaardij is een VBO makelaar. VBO staat voor Vastgoed bemiddeling onroerende zaken. De VBO bestaat sinds 1985. Er zijn meer dan 1100 makelaars en taxateurs bij deze verenging aangesloten. Zowel de VBO als de NVM zijn brancheverenigingen met als voornaamste doel om de kwaliteit van de aangesloten makelaars te waarborgen. Met het inschakelen van een VBO makelaar krijgt u de beste makelaar die u zich kan wensen.

Het aankoopproces bij Aan de Maas Makelaardij in Rotterdam

Bij Aan de Maas Makelaardij gaan we gestructureerd te werk. We hebben daarom een stappenplan ontwikkeld, die onze leidraad is om u aan goede woning te helpen. Dit stappenplan om een huis te kopen,  ziet er als volgt uit:

1. Kennis maken met Aan de Maas Makelaardij

Een goed begin is het halve werk! Hoe beter wij weten, wat u precies wilt, hoe beter wij u kunnen helpen met een appartement kopen in Rotterdam.

Probeer voor ons gesprek al vast na te denken over de volgende vragen:

 • In welke wijk of wijken in Rotterdam wil ik wonen?
 • Wat voor soort huis zoekt u?
 • Hoeveel kamers wilt u?
 • Wilt u een tuin?
 • Wat vindt u belangrijk in de omgeving van uw nieuwe woning?
 • Hoeveel is bij benadering uw budget?

Een woning zoeken met de beste makelaar van Rotterdam

We maken daarom graag kennis met u. Met onze ruime kennis over Rotterdam en de Rotterdamse woningmarkt vinden wij de perfecte woning voor u. Tijdens dit aankoopadvies geven wij u daarbij de benodigde gereedschappen, waarmee u de perfecte woning voor u en uw familie kunt vinden. Hoewel Funda en Jaap bekende makelaars tools zijn voor het zoeken van een woning, kunt u ook buiten Funda en Jaap om zoeken. De makelaar van Aan de Maas Makelaardij ondersteunt u er graag mee.

2. Duidelijke afspraken

Wij van Aan de Maas Makelaardij vinden het belangrijk, dat er goede afspraken worden gemaakt, zodat we dezelfde verwachtingen hebben bij onze samenwerking. Als u zich door ons laat adviseren bij de aankoop van een nieuwe woning, gaan we rond de tafel zitten om alles goed op papier te zetten. Op deze wijze weet u precies, wat u van ons kunt verwachten. Volgens makelaarskantoor Aan de Maas is dit de fundering voor een goede samenwerking. Wij hechten eigenlijk vanzelfsprekend veel waarde aan duidelijke afspraken en transparantie!

3. Woning bezichtigen

In de dynamische hectische huizenmarkt van vandaag de dag is het verstandig om snel te starten met het bezichtigen van woningen. Uw droomhuis kan namelijk zo al weer verkocht zijn! Tijdens en na de bezichtiging van de woning informeren wij u onder andere over:

 • de staat van onderhoud
 • juridische implicaties
 • eventuele gebreken (verborgen gebreken)

Indien u vervolgens tot aankoop over wens te gaan, overleggen wij uitgebreid om een eerste bod te gaan plaatsen onder de juiste condities en voorwaarden.

4. Realistische vraagprijs

Als wij uw toekomstige ‘droom woning’ in Rotterdam gevonden hebben, wilt u natuurlijk wel weten wat het huis waard is? Is de vraagprijs in de eerste plaats wel realistisch? De waarde vaststellen is daarom dan ook erg belangrijk voor u gaat onderhandelen.

Wat is mijn huis waard?

Met deze tool op basis van kadasterdata kunt u eventueel de waarde van uw woning zelf berekenen om zelf inzicht te verkrijgen in de waarde van uw woning.

5. Onderhandelen of bieden

In de huidige woningmarkt is de kans op meerdere geïnteresseerden erg groot. Dit betekent, dat we moeten  gaan bieden op een huis. Met de aankoopmakelaar van Aan de Maas Makelaardij maakt u aanzienlijk meer kans op de aanschaf van uw ‘droom woning’. Op basis van alle beschikbare informatie en kennis van de huidige Rotterdamse woningmarkt proberen wij een juiste inschatting te maken. Het is de kunst om niet te laag te bieden, maar ook om niet teveel te betalen. Door Aan de Maas Makelaardij in te zetten als aankoopmakelaar vergroot u uw kansen daarop.

6. Koopovereenkomst

Uw droomhuis in Rotterdam is nu dichterbij dan ooit! Ook na de onderhandelingen helpt Aan de Maas Makelaardij u verder. Wij nemen de koopovereenkomst met u door. Zeker als u een starter bent op de woningmarkt is een toelichting op de koopovereenkomst belangrijk. Het is een formeel document met op het eerste gezicht moeilijke taal. Daarom leggen wij u alle juridische termen en bepalingen in begrijpelijke taal aan uit. Zowel de VBO makelaar als de NVM makelaar maken gebruik van het model overeenkomst van de Vereniging Eigen Huis.

7. Hypotheekadvies

De meeste kopers hebben een hypotheek nodig om een geschikte woning te kunnen kopen. Daarom is het van belang om een goed advies in te winnen bij een erkend betrouwbare hypotheekadviseur. Het gaat vaak niet alleen om de looptijd van de rente en aflossing. Steeds belangrijker wordt het om goed na te gaan welke voorwaarden er aan vast zitten. Aan de Maas Makelaardij uit Rotterdam adviseert u hier graag over. Ook kunt u gebruik maken van de vergelijkingssite Independer om de juiste hypotheek te vinden.

8. Huis laten taxeren – het taxatie rapport

Voor veel hypotheekverstrekkers is een taxatie rapport verplicht. Als aankoopmakelaar van uw woning mogen wij geen taxatie rapport overleggen. Als geregistreerd makelaar/ taxateur weten wij wel precies, wat belangrijk is bij een taxatie. De makelaar van Aan de Maas Makelaardij is terug te vinden in het Nederlands register van vastgoed taxateurs. Als aankoopmakelaar kunnen wij een geschikte collega-taxateur voor u regelen..

9. Notaris keuze

Een notaris is verplicht bij het kopen van een huis of een appartement. Deze notaris moet namelijk voor de leveringsakte mede ondertekenen. Er wordt een leveringsakte gemaakt na het tekenen van de koopovereenkomst en het verlopen van de ontbindende voorwaarden. De akte van levering noemt men ook geregeld een transportakte. Met deze transportakte is de aangekochte woning ook daadwerkelijk officieel van u. In de meeste gevallen geldt dit ook voor de hypotheekakte. De notaris regelt als onafhankelijke derde partij alle juridische zaken rondom de overdracht. Normaal gesproken bepaalt de koper welke notaris de levering van het gekochte pand mag verzorgen.

10. Eindinspectie

Op de dag van oplevering van uw woning vindt er nog een inspectie plaats. Is de woning leeg en zijn eventueel over te nemen spullen achtergelaten? Werkt alles naar behoren? Wij van Aan de Maas Makelaardij controleren alles uitvoerig. Indien nodig gaan wij de discussie aan met de tegenpartij, mocht er nog wat naar voren komen..

11. Tekenen bij de notaris

Na de eindinspectie gaat u naar de notaris voor het tekenen van de leveringsakte. Ook deze leveringsakte controleert de makelaar van Aan de Maas Makelaardij zorgvuldig. Klopt alles? Dan kun u met gerust hart uw handtekening zetten.

12. Gefeliciteerd met uw woning in Rotterdam!

U neemt de sleutels in ontvangst en bent de eigenaar van uw nieuwe woning in het mooie Rotterdam! Hebt u nog vragen? Neem contact op met de Rotterdamse makelaar Aan de Maas Makelaardij. En anders een succesvolle verbouwing en verhuizing gewenst.

Makelaar in Rotterdam

Aan de Maas Makelaardij is een ervaren en deskundige makelaar in Rotterdam met een passie voor wonen. Heeft u een goede aankoopmakelaar nodig? Bel dan met 06-47516118 of met 010-3414230

Mijn makelaar

Aan de Maas Makelaardij is zoals te verwachten gevestigd in Rotterdam. Deze Rotterdamse aankoopmakelaar en verkoopmakelaar kent Rotterdam dan ook zeer goed. Tevens is Maarten als makelaar steeds vaker actief in de steden en dorpen rondom Rotterdam. Wij hebben inmiddels mensen geholpen met het verkopen van hun woning in: Schiedam, Capelle aan de IJsel, Hoogvliet, Vlaardingen, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek.

Andere blogs van Makelaar Maarten

Aan de Maas Makelaardij

Logo Aan de Maas Makelaardij
Kleinpolderkade 13
Stationsplein 45,
Rotterdam 3043 CX
Netherlands
Phone: 06 – 47 516 118
Secondary phone: 010 – 34 14 230
Email: info@aandemaasmakelaardij.nl
URL: https://aandemaasmakelaardij.nl/
Monday09:00 - 18:00
Tuesday09:00 - 18:00
Wednesday09:00 - 18:00
Thursday09:00 - 18:00
Friday09:00 - 18:00
Saturday09:00 - 17:00
SundayClosed

Met vriendelijke groet,

Maarten Voorhorst, makelaar Rotterdam

Wilt u een huis kopen in Rotterdam? Wij steunen u als aankoopmakelaar in Rotterdam. Wilt u een huis verkopen in Rotterdam? Wij steunen u als verkoopmakelaar in Rotterdam.