Huis verkopen Rotterdam

Huis verkopen Rotterdam, verkoopmakelaar Rotterdam, makelaar Rotterdam

Het verkopen van je huis in Rotterdam is geen eenvoudige klus. Van het presenteren van je woning tot het onderhandelen over de beste prijs: er zijn tal van zaken waar je aan moet denken. Om je hierbij te helpen, heeft onze ervaren verkoopmakelaar, Maarten Voorhorst uit Rotterdam, een handig ’10-stappenplan om je huis te verkopen’ samengesteld.

1. Los achterstallig onderhoud op

Voordat je je woning te koop zet, is het essentieel om achterstallig onderhoud aan te pakken, van een lekkende kraan tot een klemmende deur. Repareer deze zaken om je woning in optimale staat te presenteren, wat potentiële kopers kan aantrekken. Overweeg om enkele eenvoudige, neutrale upgrades aan te brengen die de waarde van het huis kunnen verhogen.

2. Huis verkopen Rotterdam – Maak je huis verkoopklaar

Besteed aandacht aan het interieur en maak je huis aantrekkelijk voor potentiële kopers. Kleine details, zoals een nieuw vloerkleed of een vers boeket bloemen, kunnen een groot verschil maken. Zorg ervoor dat je huis opgeruimd en schoon is tijdens bezichtigingen.

3. Bepaal de juiste vraagprijs

Een realistische vraagprijs is cruciaal. Bespreek de strategie met een professionele verkoopmakelaar om te bepalen of je lager moet inzetten voor overbiedingen of juist een hogere prijs moet kiezen voor serieuze potentiële kopers. Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in de buurt om een realistische verkoopprijs te bepalen. Overdrijf niet, maar zet ook niet te laag in.

4. Huis verkopen Rotterdam – Maak een aantrekkelijke presentatie

Huur een professionele fotograaf in om aantrekkelijke foto’s van je huis te maken. Goede foto’s kunnen de eerste indruk van potentiële kopers aanzienlijk verbeteren. Overweeg ook het maken van een virtuele rondleiding of een video om potentiële kopers een nog beter beeld van je huis te geven. Kritisch geselecteerde foto’s, 360-graden-foto’s, restyle-foto’s en een informatieve video dragen dus bij aan een aantrekkelijke presentatie. Denk ook aan een pakkende omschrijving om de interesse van potentiële kopers te wekken.

5. Stel een definitief energielabel vast

Het vaststellen van het definitieve energielabel is verplicht. Zorg ervoor dat alle isolatiemaatregelen meetellen en laat een plan opstellen voor mogelijke verbeteringen.

6. Trek potentiële kopers aan met slimme advertenties

Gebruik een slimme advertentiestrategie op platforms zoals Funda en overweeg een woningwebsite. Een ervaren makelaar kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

7. Huis verkopen in Rotterdam – Onderhandel met potentiële kopers

Schakel een professionele verkoopmakelaar in voor effectieve onderhandelingen. Emoties spelen een grote rol, dus een tussenpersoon kan het meeste uit de deal halen.

8. Stel een (voorlopig) koopcontract op

Een voorlopig koopcontract is bindend, maar bevat ontbindende voorwaarden. Een ervaren makelaar kan je hierbij begeleiden.

9. Huis verkopen Rotterdam – Rond de eindinspectie af

Zorg ervoor dat de woning in dezelfde staat verkeert als op het moment van aankoop. Repareer eventuele schade voor een succesvolle afronding.

10. Draag de sleutel over

Teken de leveringsakte bij de notaris en draag de sleutel over. Gefeliciteerd, de verkoop is definitief!

Huis verkopen Rotterdam – Slotgedachten

Het succesvol verkopen van een huis in Rotterdam, of elders, vereist een doordachte aanpak. Samengevat schakel een makelaar in, hij of zij kan je helpen met het verkoopklaar maken van je huis, het bepalen van de juiste vraagprijs, een professionele presentatie en effectieve marketing.

VBO makelaar in Rotterdam

Aan de Maas Makelaardij is een ervaren en deskundige VBO makelaar in Rotterdam met een passie voor wonen. Heeft u een goede aankoopmakelaar nodig? Bel dan met 06-47516118 of met 010-3414230

Mijn makelaar

Aan de Maas Makelaardij is zoals te verwachten gevestigd in Rotterdam. Deze Rotterdamse verkoopmakelaar en aankoopmakelaar kent Rotterdam dan ook zeer goed. Tevens is Maarten als makelaar steeds vaker actief in de steden en dorpen rondom Rotterdam. Wij hebben inmiddels mensen geholpen met het verkopen van hun woning in: Schiedam, Capelle aan de IJsel, Hoogvliet, Vlaardingen, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs. Voor meer informatie over Aan de Maas Makelaardij, uw verkoopmakelaar in regio Rotterdam kunt u een blik werpen op ons Instagram account.

Interessante blogs

Met vriendelijke groet,

Maarten Voorhorst, makelaar Rotterdam

Wilt u een huis kopen in Rotterdam? Wij steunen u als aankoopmakelaar in Rotterdam. Wilt u een huis verkopen in Rotterdam? Wij steunen u als verkoopmakelaar in Rotterdam.