Huis kopen Rotterdam Kralingen

huis kopen Rotterdam Kralingen, Skyline van Rotterdam Kealingen

Skyline Rotterdam Kralingen

Met het Kralingse Bos in de buurt is een huis kopen in Rotterdam Kralingen meer dan het overwegen waard. Rotterdam Kralingen is een voormalige deelgemeente van Rotterdam meer dan 56.000 inwoners. De wijk Kralingen wordt omgeven in het westen door de rivier de Rotte, in het noorden door de A20 en in het oosten door de A16.  Aan de zuidkant van Rotterdam Kralingen liggen de Nieuwe Maas en de Goud singel. Het Kralingse Bos ligt ook in dit stadsdeel. Dat is natuurlijk een grote plus als je een huis wilt kopen in Rotterdam Kralingen.

Stadsdelen Rotterdam Kralingen

Het stadsdeel bestaat uit de volgende wijken:

 • West en Oost Kralingen
 • Crooswijk
 • Rubroek
 • Nieuw Crooswijk
 • Struisenburg
 • De Esch
 • Kralingse Bos

Vervoer in Rotterdam Kralingen

De bereikbaarheid van Rotterdam Kralingen is goed te noemen. Zoals eerder vermeld is de A16 en de A20 in de buurt. Ook rijdt er een metro door Rotterdam Kralingen.

Eerste blik op Rotterdam Kralingen – Crooswijk

In Rotterdam Kralingen zijn er veel huurwoningen, maar er zijn ook koopwoningen (25% van het totaal aanbod aan woningen). En deze zijn van goede kwaliteit. Wilt u een huis kopen in Rotterdam Kralingen? Dan is er altijd wel wat moois beschikbaar!

Huis kopen Rotterdam Kralingen – Verkoopduur woningen

Bent u op zoek naar een huis in Rotterdam Kralingen, dan moet u snel handelen. De gemiddelde verkoopduur van een woning is namelijk slechts zestien dagen. Dit is een stuk sneller vergeleken met het gemiddelde in de rest van Nederland. Wilt u echt graag in Rotterdam Kralingen wonen? Dan zal u veel gevallen hoger dan de vraagprijs moeten bieden.

Rotterdam Kralingen – Huizenprijzen

In Rotterdam Kralingen – Crooswijk zijn starterswoningen niet heel erg veel beschikbaar. U vindt redelijk gemakkelijk een woning in het middensegment. Bent u op zoek naar een woning in het hogere segment? Dan heeft u in Rotterdam Kralingen ruim voldoende keus.

Wetenswaardigheden over Rotterdam Kralingen

Kralingen is een zeer gemengde wijk en gewild bij veel diverse mensen. Van oudsher kent men Rotterdam Kralingen als een van de chiquere wijken in Rotterdam, waarin villa’s en statige lanen het straatbeeld bepalen. De Erasmus Universiteit bevindt zich echter ook in deze wijk. Om die reden wonen er ook veel studenten in Rotterdam Kralingen. Daarvoor zijn er genoeg bruine kroegen en restaurants om voor weinig geld een lekkere maaltijd te nuttigen.

Kralingse Bos

Het grootste stadspark van Rotterdam ligt in de wijk Rotterdam Kralingen, namelijk het Kralingse Bos. Hier komen veel wijkbewoners en andere bewoners naar toe voor de broodnodige ontspanning., frisse lucht en rust.

Rotterdam Kralingen – 11 hotspots

Rotterdam Kralingen is een bruisende en sfeervolle wijk. Wij hebben 11 hotspots geselecteerd om eens te bezoeken en bijvoorbeeld lekker te gaan eten.
1. Bomm Bar & Bistro
2. Finca
3. Vis op de Dijk – Vis restaurant
4. Jordy’s Bakery (Lunchroom)
5. Osteria Vicini (Italiaans restaurant)
6. Sumo Oriental (chique restaurant)
7. Brasserie Woodz
8. The Boathouse Rotterdam Kralingen
9. Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken
10. De Hemel op Aarde (Tappas restaurant)
11. Gym & Gin (lekker eten en lifestyle)

Huis kopen in Rotterdam Nieuw Kralingen

In Rotterdam wordt volop gebouw. Onder andere aan de rand van het Kralingse Bos komt een geheel nieuwe wijk. Deze wijk gaat Nieuw Kralingen heten. Dit wordt een zeer stijlvolle wijk. Als je een woning gaat kopen in Rotterdam Kralingen ben je zowel verbonden met de stad als met de natuur. Hoe mooi is dat! Als de wijk klaar is, loop je straks vanuit je voordeur zo het bos in. Of fiets je in 10 minuten bijvoorbeeld naar de Meent voor een heerlijk broodje of een lekkere kop koffie.

Huis kopen Rotterdam Kralingen – Diversiteit aan nieuwe woningen

In Nieuw Kralingen laten we in 1 straat meerdere ontwerpstijlen terugkomen. Hierdoor ontstaat er een zeer gevarieerd straatbeeld. Het wordt een onderscheidend nieuw gebied om te wonen. De straten zijn met extra zorg gecomponeerd. In de wijk ontdekt u meerdere verscheidene woonsferen, opvallende huizen afgewisseld met volop groen. Een huis kopen in Rotterdam Nieuw Kralingen brengt het beste van twee werelden samen. U gaat in een groene omgeving wonen op een steenworp afstand van de stad.

Waarom zou je een huis kopen in Rotterdam Kralingen? – samenvatting

 1. Gunstige locatie: Kralingen is een zeer gewilde wijk in Rotterdam vanwege de gunstige ligging. Het ligt dicht bij het stadscentrum en biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke voorzieningen en faciliteiten. Daarnaast heeft het een goede verbinding met het openbaar vervoer en snelwegen, wat het reizen binnen en buiten de stad vergemakkelijkt.
 2. Groene omgeving: Ondanks dat het dicht bij het centrum van Rotterdam ligt, biedt Kralingen een relatief groene omgeving. Het Kralingse Bos en de Kralingse Plas zijn populaire recreatiegebieden waar bewoners kunnen genieten van wandelen, fietsen, joggen, en andere buitenactiviteiten.
 3. Historische charme: Kralingen heeft een rijke geschiedenis en biedt een charmante mix van oude en nieuwe architectuur. Veel straten zijn omzoomd met historische gebouwen en statige herenhuizen, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de wijk.
 4. Voorzieningen: In Kralingen zijn er tal van voorzieningen, zoals winkels, restaurants, cafés, supermarkten en scholen. Dit maakt het een ideale plek voor gezinnen en mensen die graag alles binnen handbereik hebben.
 5. Diversiteit: Kralingen is een diverse wijk met een mix van bewoners, waaronder studenten, jonge professionals, gezinnen en ouderen. Deze diversiteit draagt bij aan een levendige en inclusieve gemeenschap.
 6. Waardevaste investering: De vastgoedmarkt in Kralingen is over het algemeen stabiel en waardevast gebleken, wat het kopen van een huis in deze wijk aantrekkelijk maakt als investering op de lange termijn.

Over de eigenaar – makelaar in Rotterdam

Maarten Voorhorst is een makelaar in Rotterdam en de eigenaar van Aan de Maas Makelaardij. Hij is zowel verkoopmakelaar als aankoopmakelaar in Rotterdam. Daarnaast treedt hij ook op als onafhankelijk gecertificeerd taxateur. Maarten is een makelaar met vele jaren ervaring, een goede onderhandelaar en altijd bereikbaar.

Huis kopen in regio Rotterdam

Als u met behulp van Aan de Maas Makelaardij ook een huis wilt kopen.

Relevante andere blogs

Aan de Maas Makelaardij

Logo Aan de Maas Makelaardij
Kleinpolderkade 13
Stationsplein 45,
Rotterdam 3043 CX
Netherlands
Phone: 06 – 47 516 118
Secondary phone: 010 – 34 14 230
Email: info@aandemaasmakelaardij.nl
URL: https://aandemaasmakelaardij.nl/
Monday09:00 - 18:00
Tuesday09:00 - 18:00
Wednesday09:00 - 18:00
Thursday09:00 - 18:00
Friday09:00 - 18:00
Saturday09:00 - 17:00
SundayClosed

Met vriendelijke groet,

Maarten Voorhorst, makelaar Rotterdam

Wilt u een huis kopen in Rotterdam? Wij steunen u als aankoopmakelaar in Rotterdam. Wilt u een huis verkopen in Rotterdam? Wij steunen u als verkoopmakelaar in Rotterdam.