Select Page

Huis kopen in Pernis

huis kopen Pernis, makelaar Pernis

Een huis kopen in Pernis is iets bijzonders op zich. Je kunt Pernis namelijk een dorpje noemen tussen de Rotterdamse havens en het eiland IJsselmonde. In het dorp wonen 4.886 mensen gemeten op 01-01-2021 en heeft een oppervlakte van 1,6 km². 74% van de 2258 woningen in Pernis zijn koopwoningen.

Ligging van Pernis

Pernis is een wijk tussen de havens van Rotterdam. Het is een voormalig vissers- en boerendorp met zijn eigen karakter. Vanuit Pernis rijd je in 20 minuten met de metro naar de binnenstad van Rotterdam. In Pernis vind je ook de bijzondere plekken zoals de oude stadshaven en het monument Heijplaat. Wie van de havens houdt en toch rustig wilt wonen, moet naar Pernis komen.

Wonen in Pernis

Pernis is een oud tuindorp gelegen aan de zuidkant van Rotterdam. Het is een rustig stadsdeel met veel groen en een mooie interessante waterkant. Pernis is omsloten door de rivier de Nieuwe Maas, industrie en de snelwegen A15 en A4. Er zijn veel eengezinswoningen en veel bewoners hebben een prachtig uitzicht over de Maas.

Geschiedenis Pernis

De geschiedenis van Pernis gaat zeer ver terug. Al in 1164 werd er gesproken van Pernis. Pas in de 18e ontstaat de zee visserij. In de jaren 30 van de vorige eeuw werden er havens aangelegd voor petrochemische producten en containeroverslag.

Inwoners

In Pernis, Rotterdam wonen ongeveer 4850 mensen. Pernis heeft naar verhouding heel weinig inwoners in het bezit van een niet Westerse achtergrond. Dat Pernis op een dorp lijkt, uit zich in een bloeiend en gezellig verenigingsleven. Ook organiseren enthousiaste inwoners geregeld leuke activiteiten voor het gehele dorp.

Basisvoorzieningen

Pernis is goed voorzien van diverse basis voorzieningen. Er is bijvoorbeeld een  huisartsenpraktijk en apotheek. In Pernis zijn twee basisscholen en er rijdt een bibliotheek bus rond. In Pernis staat ook een van de weinige openlucht zwembaden in de regio Rotterdam. Vanuit Pernis ben je super snel met de bus of met de metro in het centrum van Rotterdam of in de randgemeenten.

Woning typen

In Pernis Rotterdam vind je:

Dat betekent 1016 eengezins tussen woningen en 674 eengezins hoekwoningen.

Huis kopen Pernis

Is Pernis de plek waar jij graag wilt wonen met je partner, alleen of met je gezin? Schakel dan makelaar Maarten in van de Aan de Maas Makelaardij. Door de wettelijke regels is de huizenmarkt nogal overkookt geraakt. Juist dan heeft u een aankoopmakelaar nodig, die objectief naar de mogelijke keuze van uw woning kijkt, Dit zorgt er weer voor, dat u nooit veel te veel betaalt. Ook door een groot netwerk heeft Makelaar Maarten het net even wat eerder door wanneer een mooi huis voor jou op de markt komt. Snelheid is essentieel in dit soort processen. Wij investeren veel tijd aan een goede snelle communicatie en proberen altijd en overal bereikbaar te zijn. We willen ten slotte niet, dat u achter het net vist.

Wat is uw huis waard?

Wilt u binnenkort uw huis verkopen? Of moeten wij u als aankoopmakelaar ondersteunen? Op een gegeven moment heb je dan een taxatie van je woning nodig om antwoord te krijgen op de vraag, wat is uw huis waard?

Makelaar Pernis

Aan de Maas Makelaardij werkt zowel als aankoopmakelaar als verkoopmakelaar in de regio Rotterdam. Wij zijn een deskundige VBO makelaar met een groot netwerk in Rotterdam. Daardoor weten we net even wat eerder of er goed huis voor u binnenkort op de markt komt. Vervolgens onderhandelen wij op de scherpst van de snede om de best mogelijke prijs voor u te bewerkstelligen. Bij verkoop draait het naast een goede prijs om zichtbaarheid. Iedereen met kunnen zien, dat jouw huis in de verkoop staat. Wij plaatsen het te verkopen huis op Funda, de website van de VBO en we maken een prachtige brochure om uw woning in perfecte staat onder de aandacht te brengen. Wij regelen de bezichtigingen en al het papierwerk en onderhandelen met de tegenpartij voor een gunstige prijs, die voldoet aan jouw doelstellingen.

Contact makelaar Pernis

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag een huis kopen in Pernis, Rotterdam? Neem contact op met makelaar Maarten van Aan de Maas Makelaardij in Rotterdam. Bel 010-3414230 of 06-47516118. Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op ons Facebook account.