Huis aankopen in Rotterdam: 7 Tips voor een succesvolle woningaankoop

Ben je van plan een huis aan te kopen in Rotterdam? De zoektocht naar jouw droomwoning is gestart, maar je vraagt je af waar je precies op moet letten bij het maken van deze belangrijke beslissing. Misschien heb je al eens gegoogeld naar “huis aankopen Rotterdam: waarop letten.” Goed nieuws! In deze blog deelt Maarten Voorhorst van Aan de Maas Makelaardij uit Rotterdam vijf essentiële aandachtspunten, die als leidraad kunnen dienen tijdens jouw huizenjacht. Zo ga je goed voorbereid de zoektocht naar jouw ideale woning in Rotterdam tegemoet.

1. Bouwtechnische aspecten en verborgen gebreken: overweeg een bouwkundige keuring

Een bouwtechnische keuring is niet altijd verplicht, maar het is wel cruciaal om eventuele verborgen gebreken te ontdekken voordat je een bod uitbrengt. Bodemrot of ernstige vloerschade wil je natuurlijk niet pas na de aankoop ontdekken. Als leek is het lastig om de staat van een huis goed te beoordelen, dus schakel altijd een professional in. Dit kan een bouwkundige expert of een aankoopmakelaar met bouwkundige achtergrond zijn.

2. Bestaande bouw vs. nieuwbouwwoning: bepaal wat bij jou past

Overweeg je een huis als starter? Dan is het vaak verstandig om te kiezen voor bestaande bouw. Nieuwbouw kan namelijk veel tijd kosten, en er zijn risico’s zoals vertragingen of annulering van het bouwproject. Als je wel kiest voor nieuwbouw, laat dan je woning taxeren en ontdek mogelijke rentekortingen boven de NHG-grens.

3. Een zoektocht omvat meerdere huizen: bezichtig niet slechts één huis

Ga niet overhaast te werk bij het kopen van een huis. Bezichtig niet slechts één woning, zelfs als je denkt je ideale huis al gevonden te hebben. Vergelijkingsmateriaal is essentieel voor een weloverwogen beslissing. Een ervaren aankoopmakelaar kan hierbij van onschatbare waarde zijn, omdat deze expert getraind is om huizen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en snel tot een onderbouwd advies te komen.

4. Voorlopig koopcontract en ontbindende voorwaarden: verdiep je in de afspraken

Een voorlopig koopcontract is bindend, dus lees alle kleine lettertjes zorgvuldig. Let op clausules zoals ‘normaal gebruik uitgesloten’ en bespreek deze met een aankoopmakelaar voordat je tekent. Ontbindende voorwaarden, zoals financiering of een bouwtechnische keuring, zijn bespreekbaar en kunnen van pas komen in bepaalde marktomstandigheden.

5. Huis aankopen Rotterdam – Besteed voldoende aandacht aan de omgeving

Vaak richten starters op Funda zich vooral op het huis zelf. Dit kan echter tot teleurstelling leiden wanneer je voor de bezichtiging de straat in rijdt. Het is verstandig om vooraf onderzoek te doen naar de buurt waar je wilt wonen en er een kijkje te nemen. De locatie van het huis is immers het enige aspect dat niet veranderd kan worden.

6. Verder kijken dan alleen het nieuwe aanbod

Let niet alleen naar de recente aanbiedingen, maar neem ook de tijd om af en toe door Funda te scrollen en te zoeken naar huizen die al enige tijd te koop staan. Ze zijn er misschien niet in overvloed, maar het gebeurt nog steeds regelmatig, dat er ruimte is voor onderhandeling wanneer je een huis aanschaft.

7. Financiële mogelijkheden: praat met een hypotheekadviseur

Schakel zo snel mogelijk een hypotheekadviseur in om je financiële situatie te bekijken en de mogelijkheden voor een lening te bespreken. Kies bij voorkeur voor een onafhankelijke hypotheekadviseur, die vaak meer betrokken en beter bereikbaar is. Dit is vooral belangrijk in een markt waarin rentetarieven snel kunnen stijgen. Heb je jouw droomhuis gevonden en overweeg je een aankoopmakelaar in Rotterdam?

Huis aankopen Rotterdam – Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag hoe we jou kunnen helpen bij het succesvol aankopen van een huis in Rotterdam. Wij helpen je gedurende het gehele traject. (We hebben daarover een blog geschreven met als titel: Huis gekocht wat nu)

Over de eigenaar – makelaar in Rotterdam

Maarten Voorhorst is een makelaar in Rotterdam en de eigenaar van Aan de Maas Makelaardij. Hij is zowel verkoopmakelaar in Rotterdam als aankoopmakelaar in Rotterdam. een goede onderhandelaar en altijd bereikbaar. Tevens is hij werkzaam als VBO makelaar in Rotterdam. Voor meer informatie over Aan de Maas Makelaardij, uw aankoopmakelaar in Rotterdam kunt u een kijkje nemen op ons Instagram account.

Huis kopen in regio Rotterdam

Als u met behulp van Aan de Maas Makelaardij ook een huis wilt kopen.

Interessante blogs

Aan de Maas Makelaardij

Logo Aan de Maas Makelaardij
Kleinpolderkade 13
Stationsplein 45,
Rotterdam 3043 CX
Phone: 06 – 47 516 118
Secondary phone: 010 – 34 14 230
Email: info@aandemaasmakelaardij.nl
URL: https://aandemaasmakelaardij.nl/
Monday09:00 - 18:00
Tuesday09:00 - 18:00
Wednesday09:00 - 18:00
Thursday09:00 - 18:00
Friday09:00 - 18:00
Saturday09:00 - 17:00
SundayClosed

Met vriendelijke groet,

Maarten Voorhorst, makelaar Rotterdam

Wilt u een huis kopen in Rotterdam? Wij steunen u als aankoopmakelaar in Rotterdam. Wilt u een huis verkopen in Rotterdam? Wij steunen u als verkoopmakelaar in Rotterdam.