Verkoopproces

Stappenplan huis verkopen met een optimale begeleiding

Maarten Voorhorst inventariseert tijdens het kosteloze kennismakingsgesprek de staat van jouw woning en geeft op basis daarvan en de geraadpleegde referentieobjecten en andere documenten een waardebepaling af. Na afloop van het gesprek ontvang je per e-mail een verkoopvoorstel waarin wij jou informeren over de werkzaamheden die wij met betrekking tot het verkoopproces uitvoeren en welk prijskaartje daaraan hangt. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en sta je niet voor onaangename (financiële) verrassingen achteraf. Met ons als realistische expert aan jouw zijde, behartigen wij jouw belangen en weten wij het best haalbare voor jou te realiseren.

1. Woning verkoopklaar maken

Een goede presentatie van jouw woning (op het internet) is essentieel en is de eerste stap in ons stappenplan om uw huis succesvol te verkopen. Aan de Maas Makelaardij heeft in samenwerking met een vastgoedstyliste een lijst opgesteld met tips en tricks om jouw woning zo goed mogelijk te presenteren. Ook ontvang je een opruimplanning, zodat je alvast aan de slag kan om jouw woning voor te bereiden op een verhuizing. Ja, je zal dus eerst zelf aan de slag moeten gaan en we kunnen ons voorstellen dat je hier niet echt op zit te wachten. Maar realiseer je dat de woningen die tegen de beste prijs verkopen, de woningen zijn die visueel aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers.

2. Woningtekst

Aan de Maas Makelaardij werkt samen met een professionele woningtekstschrijver die jouw woning duidelijk beschrijft zodat potentiële kopers erdoor geënthousiasmeerd raken. Om de tekst persoonlijker te maken, voegen wij een item “Verkoper aan het woord” toe. Wij vragen jou dan ook om met een paar steekwoorden aan te geven wat de pluspunten van jouw woning zijn en waarom. Onze woningtekstschrijver zal die persoonlijke noot verder uitwerken. Zodra de woningtekst af is, ontvang je deze van ons. Uiteraard is het aan jou om hierin wijzigingen aan te brengen. Wij leggen de lat hoog, maar het moet naar joúw tevredenheid zijn.

3. Woningfotografie en plattegronden

Het gebeurt helaas nog steeds dat makelaars zelf de foto’s maken van woningen die zij in de verkoop krijgen. Omdat wij ons liever focussen op waar we écht goed in zijn, schakelen wij een professionele woningfotograaf in, zodat hij/zij jouw woning zo goed mogelijk in het licht kan zetten. De afspraak met de fotograaf wordt in overleg met jou ingepland. Wanneer je er zelf niet bij aanwezig kan zijn, zorgen wij er voor dat de fotograaf toegang tot de woning krijgt. Tegelijkertijd wordt de woning gemeten conform de vereiste NEN2580-norm waarop de plattegronden worden gebaseerd. Uit de foto’s die wij van de fotograaf ontvangen, maken wij een selectie die wij gaan gebruiken voor de verkoopbrochure en voor plaatsing op onze website, Funda en andere websites. Uiteraard sturen wij jou de foto’s door zodra wij deze hebben ontvangen en kan jij ook jouw voorkeur doorgeven.

4. De verkoopbrochure

Nu de foto’s, de plattegronden en de woningtekst klaar zijn, gaan we aan de slag met de volgende stap in ons stappenplan om uw huis succesvol te verkopen, namelijk met de verkoopbrochure. Deze is via Funda te downloaden en wij mailen deze naar potentiële kopers. Onze verkoopbrochure is ontworpen door een mediastyliste en mag met recht een echte eyecatcher genoemd worden, waar veel aandacht aan wordt besteed.

5. Aanmelden

Het is zo ver! Jouw woning wordt door ons aangemeld bij Funda en uiteraard op onze eigen website en de website van brancheorganisatie VBO. Daarnaast informeren wij onze collega makelaars dat jouw woning in de verkoop is gekomen en posten wij een mooi, visueel vormgegeven bericht op Facebook en op Instagram. Bij jouw woning wordt een Te Koop-bord geplaatst dat we hopelijk snel weer mogen weghalen.

6. Bezichtigingen

Zodra een bezichtiging wordt aangevraagd, zorgen wij ervoor dat de potentiële koper alle documenten van jouw woning ontvangt en plannen wij een bezichtiging in. Wij begeleiden als verkoopmakelaar bezichtigingen altijd individueel. Het is beter om zelf niet bij een ingeplande bezichtiging aanwezig te zijn, maar wanneer het niet anders kan, dan zorgen wij ervoor dat je geen hinder ondervindt van ons bezoek aan jouw woning. Na afloop van een bezichtiging, informeren wij jou direct over het verloop ervan.

7. Biedingen

Wanneer een bieding wordt uitgebracht, zullen wij in overleg met jou de onderhandelingstrategie bepalen. Niet alleen de geboden prijs is daarbij van belang, maar ook de opleverdatum en mogelijk aanvullende voorwaarden. Bij een wederzijds akkoord stellen wij de koopovereenkomst op volgens de richtlijnen van VBO, Vastgoedpro en NVM makelaars. Wij lichten de koopovereenkomst en de akte van levering aan jou toe, zodat je precies weet waar je jouw handtekening onder zet.

8. Eindinspectie en overdracht

Tijdens de eindinspectie in de woning is Maarten aanwezig om erop toe te zien dat de woning naar goed behoren is achter gelaten en te controleren of eventueel overgenomen spullen in de woning aanwezig zijn. Ook de meterstanden worden openomen. Meestal aansluitend volgt de afspraak bij de notaris voor het tekenen van de leveringsakte. Ook bij deze allerlaatste stap in het verkoopproces is Maarten aanwezig. Hij controleert zorgvuldig de leveringsakte en de nota van afrekening en wanneer alles klopt, kan je met een gerust hart jouw handtekening plaatsen en is de verkoop een feit.

9. Geleficiteerd!

Over het algemeen is de verkoop van een woning een feestelijke afsluiting, maar soms kan het ook een andere emotionele lading hebben. Bijvoorbeeld omdat je de woning moet verkopen vanwege een scheiding of een overlijden of misschien wel vanwege financiële omstandigheden. Ongeacht de omstandigheden hopen wij de verkoop van jouw woning tot een succes te hebben gemaakt.

Happily ever after

Mocht je nog vragen hebben, dan staan wij ook na de oplevering van jouw woning voor jou klaar. Wij vinden het belangrijk een soepel verlopend klantcontact te onderhouden, zodat jij met een prettig gevoel terug kijkt op de samenwerking met Aan de Maas Makelaardij.