Select Page

Overschie Rotterdam

Makelaar Overschie

Heeft u er wel eens over nagedacht om in de wijk Overschie in Rotterdam te gaan wonen? Makelaar Maarten van Aan de Maas Makelaardij vertelt u graag meer over Overschie en wat hij voor u kan betekenen. Rotterdam heeft als 2e stad van Nederland vele diverse wijken met elk een eigen cultuur en karakter. Bent u op zoek naar een koophuis of naar nieuwbouw, dan zou Rotterdam Overschie zeker een mogelijke optie zijn.

Rotterdam Overschie – ligging

In Rotterdam Overschie heb je het beste van 2 werelden. Het is een van de dunst bevolkte gebieden in Rotterdam. Er wonen ruim 19000 inwoners op 16 vierkante kilometer. Het voelt er aan als een dorp, omdat het kleinschalig en vriendelijk is. Aan de andere kant ben je in 15 minuten in het centrum van Rotterdam. De woonwijken van na de 2e wereldoorlog zijn ruim qua opzet en omgeven door veel groen. Rotterdam Overschie heeft een oude dorpskern bij de statige Rotterdamse Rijweg, Schiewijk uit 1922 en daarnaast woonwijken vanuit de tijd van de wederopbouw.

Nieuwbouw Overschie

Het nieuwste deel is de recent gebouwde wijk ‘Park 16Hoven’. Het woongebied Overschie wordt in 2 delen verdeeld door de Rijksweg A13. Rotterdam Overschie is economisch sterk met vlakbij Vliegveld Zestienhoven en de bedrijventerreinen zoals Rotterdam-Noordwest en de Spaanse Polder. In Rotterdam Overschie is er voor elk wat wils zoals bijvoorbeeld een historische bebouwing, een knusse dorpskern met afwisselend vrijstaande villa’s en flatgebouwen. De buurt heeft dus veel groen met een groot buitengebied met polders, parken en weiden.

Geschiedenis Rotterdam Overschie

Uiteindelijk hield de gemeente Overschie op 1 augustus 1941 op te bestaan en werd het ingelijfd door Rotterdam.

Woningaanbod Rotterdam Overschie

Rotterdam Overschie heeft een divers woningaanbod.
  • Vrijstaande woning                 2%
  • Eengezins hoekwoning          9%
  • Eengezins tussenwoning      29%
  • Appartement met lift               3%
  • Twee-onder-een-kap woning  4%
  • Benedenwoning                    22%
  • Appartement zonder lift         30%

Rotterdam Overschie is misschien een volkse buurt, maar het is de laatste jaren zeer kindvriendelijk geworden. Blijdorp ligt om de hoek, er zijn leuke woningen te vinden met veel groen in de omgeving. Je kan met jonge kinderen ook naar speeltuin Levenslust waar de kids kunnen spelen met twee vliegtuigen en een speelhelikopter. Ook vinden er veel knutselactiviteiten en atletiek clinics plaats. Tevens doet Levenslust ook dienst als buurthuis. Daarnaast is er ook nog speeltuin Schiewijk met musical en knutselclubs en kinderdisco’s.

Even terug de geschiedenis in

Wist u trouwens, dat in Rotterdam Overschie het oudste café van Nederland staat? Overschie staat als dorp al vanaf de tiende eeuw op de kaart. Veel historische huisjes zijn goed bewaard gebleven, zoals in de Dorpsstraat in Overschie het café In den Berkebrom uit 1627.

Makelaar Overschie – Aankoopmakelaar

Bent u van plan om een huis te kopen in de Rotterdamse wijk Overschie? Dan bent u bij Aan de Maas Makelaardij aan het goede adres. Wij hebben alle kennis in huis om uw droomhuis mogelijk te maken tegen de best mogelijke prijs. Aan de Maas Makelaardij is een VBO makelaar, een van de brancheverengingen in de makelaardij. Dit betekent een garantie voor kwaliteit! Wij zijn zeer bekend in deze wijk en kunnen u een goede indicatie geven van hoeveel een bepaald huis waard is. En dat is altijd handig als we de onderhandelingen ingaan om uw toekomstige woning aan te kopen. In een drukke markt is snel schakelen belangrijk om kans te maken op een huis. Aan de Maas besteedt daarom veel aandacht aan de communicatie, zodat u niet achter het net vist.

Makelaar Overschie Rotterdam – Verkoopmakelaar

Makelaar Maarten van Aan de Maas Makelaardij uit Rotterdam kan u ook uitstekend bijstaan bij de verkoop van uw huidige woning. Hierbij draait alles om zichtbaarheid. Wij zetten uw woning natuurlijk op Funda en de website van de VBO. Ook op onze eigen website vindt u het aanbod van te verkopen woningen. Wij maken ook een zeer mooie en zeer gewaardeerde brochure van uw woning om de verkoop nog eens extra onder de aandacht te brengen. Ook bij verkoop is een waardebepaling van groot belang. Je wilt namelijk de best mogelijke vraagprijs binnenslepen. Een waardebepaling van uw woning is bij ons gratis.

Makelaar Overschie – Contact

Heeft u een huis wat verkocht moet worden? Of wilt u een huis kopen in Rotterdam Overschie? Neem dan contact op met makelaar Maarten van Aan de Maas Makelaardij uit Rotterdam via 010-3414230 of via tel 06-47516118. Kijk ook eens op ons Instagram account voor de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt in Rotterdam.