Beste makelaar in Rotterdam, hoe vind ik die?

beste makelaar Rotterdam, goede makelaar

Een huis kopen of verkopen is voor veel mensen een spannende tijd. Een eigen mooie woning, een eigen plek is de droom van vele mensen. Het is echter tegenwoordig niet gemakkelijk om een goede woning tegen een goede prijs te vinden op de plek van je dromen. Daarom is het belangrijk, dat je een goede makelaar naast je hebt. Deze makelaar kan je dan begeleiden en ondersteunen bij de voorbereidingen en het gehele aankoop- en of verkoopproces? Maar hoe vind je de beste makelaar in Rotterdam? Waar moet een goede makelaar aan voldoen? Er is zelfs een website voor “Wie is de beste makelaar?

1. Branchevereniging

Iedereen kan zich makelaar noemen. Makelaar is namelijk geen beschermd beroep. Er zijn wel 2 brancheverenigingen in de makelaardij. Dat zijn de NVM en de VBO. Een makelaar die zich wil aansluiten bij een van deze twee verengingen zal flink aan de bak moeten. Je krijgt alleen toegang tot dit lidmaatschap als je kennis voldoende is en je jaarlijks studeert om up-to-date te blijven. Daardoor kan je het lidmaatschap bij een van deze twee brancheverenigingen zien als een kwaliteitsstempel.

2. Reviews

Een huis kopen of verkopen is een belangrijke beslissing. Je wilt daarbij zeker weten, dat je wordt bijgestaan door een goede deskundige makelaar. Een mooie manier om na te gaan of je een goede makelaar hebt of niet, is om de reviews op zijn of haar website te lezen. Kijk daarbij naar de grote lijn. Er kan bijvoorbeeld geen persoonlijke klik zijn tussen een makelaar en een eerdere klant. Dat betekent nog niet, dat je direct te maken hebt met een slechte makelaar. Voor de makelaar zelf is het goed om te weten, dat bij jongere generaties reviews vaak van doorslaggevende betekenis zijn om een product of dienst aan te schaffen of niet.

3. Aankoopmakelaar of verkoopmakelaar

Veel makelaars werken zowel als aankoop- of verkoopmakelaar. Er zijn echter ook makelaars, die zich specialiseren in een van de twee. Daarnaast zijn er ook makelaars, die zich specialiseren in de verhuur van woningen. Heb je een lastige woning om te verkopen? Dan is het misschien verstandig om een specialistische verkoopmakelaar in te huren.

4. Vergelijk 2 of drie makelaars

De prijs is vaak een belangrijke beslissingsfactor en dat is heel begrijpelijk. Er zijn echter meer zaken belangrijk om een goede makelaar in Rotterdam te vinden. Vraag daarom bij 2 makelaars een offerte aan om te vergelijken. Naast prijs is een persoonlijke klik met je makelaar ook belangrijk.

5. Lokale marktkennis

Een makelaar moet van veel dingen op de hoogte zijn. Vaak kennen makelaars in een stad of dorp elkaar wel. Daardoor weten ze al vrij vroeg of en wanneer een pand in de verkoop gaat. Zeker in een hectische markt is een beetje voorkennis vaak bijzonder nuttig. Ook kan een goede makelaar het nodige over een bepaalde wijk of plaats vertellen. Mensen willen namelijk ook het nodige over hun omgeving weten. Zijn er bijvoorbeeld goede scholen voor hun kinderen? Een goede makelaar weet ook of er nieuwbouwprojecten in aantocht zijn.

6. karaktereigenschappen beste makelaar

Een goede makelaar moet snel kunnen schakelen en goed en snel communiceren. Zeker als er meerdere kapers op de kust zijn voor een bepaalde woning kan vlug handelen net het verschil maken of je die specifieke woning daadwerkelijk kunt kopen.

7. Vergelijkingswebsites

Op de website https://www.verkoopmakelaaroffertes.nl/ kunt u op zoek naar de beste makelaar voor u. Je ontvangt gratis 4 offertes. De reagerende makelaars op de gratis aanvraag, gaan u zonder verplichtingen van informatie voorzien over de makelaarskosten. U krijgt daarbij ook meteen een verkoopadvies, dat gratis is. Vervolgens maken zij een inschatting van de huidige waarde van uw woning, ook wel waardebepaling genoemd.

Beste makelaar Rotterdam

Het kan zeer nuttig en waardevol zijn om wat tijd en energie te stoppen in het vinden van de beste makelaar in Rotterdam. Daarbij kan je het beste een makelaar beoordelen door kritische vragen te stellen. Ook is het verstandig om altijd te kijken of je kunt onderhandelen over de courtage. Vraag tot slot ook eens in je omgeving of buren, vrienden of familie een goede makelaar weten. Wel zo gemakkelijk!

Interessante andere blogs