Select Page

Aankoopmakelaar Rotterdam

Heb je grote plannen en wil je graag in Rotterdam en omstreken wonen? Dan heb je in deze woningmarkt de beste aankoopmakelaar uit Rotterdam nodig. Alleen met behulp van een aankoopmakelaar vind je jouw droomhuis in Rotterdam tegen de best mogelijke prijs. Daar zijn wij heilig van overtuigd! Uit ervaring in de afgelopen jaren blijkt, dat de emotionele waarde van een woning toch wel heel bepalend is. De wauw factor daar gaat het om! Dit is echter wel de belangrijkste reden om een aankoopmakelaar mee te nemen bij het kopen van een huis of appartement in Rotterdam. De aankoopmakelaar kijkt objectief en zonder emotie naar een woning. Dat is toch wel erg belangrijk als je gaat onderhandelen over de vraagprijs. In deze blog gaan we onder andere in op vragen zoals “Wat is een aankoopmakelaar?” en “Wat zijn de voordelen en nadelen van het werken met een aankoopmakelaar.

Wat is een aankoopmakelaar?

De aankoopmakelaar adviseert, ondersteunt en helpt je bij het vinden en kopen van een woning of een appartement. Deze aankoopmakelaar is uitstekend op de hoogte van de lokale woningmarkt in Rotterdam. Hij of zij weet vaak goed, wat er te koop is of wat er binnenkort te koop komt op de Rotterdamse woningmarkt. De aankoopmakelaar brengt je dichter bij het vuur. En dat is handig, vooral als je een huis wilt gaan aanschaffen in een zeer gewilde regio,

De beste aankoopmakelaar in Rotterdam begint met ….

Waar start je als je een huis wilt kopen? Vaak begint de reis met een online zoektocht op internet. Funda is bij vrijwel iedereen wel bekend als de grootste huizen website. Op Jaap, Pararius, de website van de makelaar zelf en de VBO website staan natuurlijk ook meer dan genoeg woningen. Je hebt misschien wel een prachtige woning of mooi appartement online voorbij zien komen en je hebt het voornemen om te gaan kijken. Een huis kopen is spannend en leuk tegelijk!

Beste aankoopmakelaar Rotterdam houdt van mensen

Op de foto’s lijkt het een top huis! Het kan zomaar jouw nieuwe droomhuis worden, waar je prachtige herinneringen gaat maken. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je op zoekt bent naar een levensbestendig huis waarin je gelijkvloers gaat wonen. Elk mens is bijzonder, leeft zijn eigen leven en maakt zijn eigen verhalen. Als beste aankoopmakelaar in Rotterdam vinden wij, dat deze mensen hun verhaal moeten kunnen vertellen. Als je dat namelijk aan de aankoopmakelaar vertelt, wordt de kans op het vinden van een droomhuis alleen maar groter. Daar wil Aan de Maas Makelaardij, aankoopmakelaar in Rotterdam u graag mee helpen.

Wel of geen aankoopmakelaar?

Je bent niet verplicht om een aankoopmakelaar in te schakelen. Je koopt echter niet elke dag een huis of een mooi appartement. Veel mensen vinden een huis kopen daarom erg spannend. Een huis kopen in Rotterdam is hoogst waarschijnlijk de grootste investering van je leven. Er komt echter heel wat op je af! Er is heel veel informatie  op het internet te vinden op websites van de NVM, VBO en Vereniging Eigen Huis. Door het inschakelen van een VBO aankoopmakelaar kun je er op vertrouwen, dat het gehele aankoopproces goed gaat verlopen.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis of appartement. Een aankoopmakelaar is goed op de hoogte van de lokale woningmarkt en weet wat er te koop is. Zo zit je als koper dicht bij het vuur. Handig, vooral als je een woning wilt kopen in een gewilde regio.

Een aankoopmakelaar kan je van begin tot eind helpen met de koop van een huis. Vanaf het zoeken naar een woning tot aan de sleuteloverdracht. Maar je kunt er ook voor kiezen om een deel zelf te doen. Misschien vind het je leuk om op zoek te gaan naar geschikte woningen, maar laat je de onderhandelingen graag over aan je makelaar. Het precieze takenpakket van de makelaar spreek je van tevoren met elkaar af. Zo weet je wat je aan elkaar hebt.

Kosten aankoopmakelaar

De kosten verschillen per aankoopmakelaar. Er zijn geen vaste tarieven voor. Vaak is de vergoeding een vast bedrag, maar er zijn ook makelaars die werken met een % van de aankoopprijs. Let hierbij goed op: want een aankoopmakelaar krijgt in zo’n geval dus meer courtage als de aankoopprijs hoger uitvalt. Vraag dus altijd bij meerdere aankoopmakelaars een offerte op, zodat je die met elkaar kunt vergelijken.

Voordelen van een aankoopmakelaar

 • De aankoopmakelaar is vaak als eerste op de hoogte van huizen of appartementen, die op de Rotterdamse woningmarkt komen. Zo weet jij als eerste wanneer een geschikt huis te koop staat.
 • Het is fijn om de beste aankoopmakelaar aan je zijde te hebben. Maak daarom goed gebruik van de kennis en ervaring van jouw aankoopmakelaar van Aan de Maas Makelaardij. Hij is dagelijks bezig met het verkopen en kopen van woningen in Rotterdam. Hij heeft inmiddels honderden mensen aan een nieuwe koopwoning geholpen en weet in alle gevallen waar je precies op moet letten.
 • Een onafhankelijke aankoopmakelaar vormt zich een objectieve mening over het huis of het appartement van jouw dromen. Aankoopmakelaar Maarten is niet emotioneel betrokken bij het aankoopproces. Dit komt het onderhandelen over de best mogelijke prijs meestal ten goede.
 • Aankoopmakelaar Maarten bespaart je veel regelwerk, tijd en energie.

Nadelen van een aankoopmakelaar

 • Kosten voor de aankoopmakelaar
 • Geen direct contact met de verkopende partij

Kun je ook een huis kopen zonder aankoopmakelaar?

Jazeker! Je kunt het ook prima zelf doen. Een aankoopmakelaar is handig en zeer waarschijnlijk de slimste stap. Je bent echter niet verplicht om een aankoopmakelaar in te schakelen. Veel informatie is online goed te vinden op websites zoals Funda, VBO, NVM en Vereniging Eigen Huis. Je hebt een hoop tijd en energie nodig om alles goed te regelen. Het kopen van een woning of een appartement doen de meeste mensen niet dagelijks. De kans dat je iets vergeet of iets niet goed doet, is dus altijd aanwezig.

Beste makelaar Rotterdam uitkiezen

 1. Aankoopmakelaar kiezen: ga niet direct voor de eerste optie. Vergelijk aankoopmakelaars.
 2. Denk na over aan welke eisen de aankoopmakelaar moet voldoen.
 3. Maak een vergelijk van de makelaarskosten.
 4. Ga na of de makelaar is aangesloten is bij een brancheorganisatie zoals de VBO of NVM.
 5. Vraag naar ervaringen van mensen in je omgeving.
 6. Lees de reviews of recensies op de website van de aankoopmakelaar.
 7. Meer info over goede en beste makelaar Rotterdam

Andere blog