Aankoopmakelaar kosten

aankoopmakelaar kosten

De kosten voor een aankoopmakelaar kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de regio, het tarief van de makelaar en de aangeboden diensten. Over het algemeen hanteren aankoopmakelaars twee soorten tarieven. Dat zijn een vast tarief of  ‘no cure no pay’.

Voor- en nadelen van elk type

Vast tarief aankoopmakelaar: Bij een vast tarief betaal je een vooraf bepaald bedrag. Dit is ongeacht het succes van de makelaar in het vinden en voltooien van de aankoop.

Voordelen:

  • Voorspelbare kosten: Je weet vooraf hoeveel je de makelaar moet betalen, ongeacht het resultaat.
  • Mogelijkheid tot meer betrokkenheid: Aangezien de makelaar al betaald wordt, is er mogelijk meer persoonlijke betrokkenheid en inzet bij het zoeken naar jouw droomwoning.

Nadelen:

  • Kosten zonder succes: Je moet de makelaar betalen, zelfs als je geen geschikt huis vindt of besluit om geen woning te kopen.

No cure no pay aankoopmakelaar:

Bij ‘no cure no pay’ betaal je pas wanneer de makelaar succesvol een huis voor je vindt en de aankoop afrondt. De makelaar ontvangt dan een percentage van de aankoopprijs als commissie.

Voordelen:

Geen kosten zonder succes: Als je geen geschikt huis vindt of besluit om geen woning te kopen, hoef je de makelaar niets te betalen.

Mogelijkheid tot risicoloos proberen: Je kunt profiteren van de diensten van een aankoopmakelaar zonder vooraf kosten te maken.

Nadelen:

Mogelijk minder inzet: Omdat de makelaar pas wordt betaald bij succes, kan er minder motivatie zijn om uitgebreid te zoeken naar de perfecte woning.

Hogere commissie: Het percentage dat de makelaar ontvangt bij ‘no cure no pay’ kan hoger zijn dan het tarief van een vaste tarief makelaar vanwege het risico dat de makelaar neemt.

Kosten aankoopmakelaar – Conclusie:

Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen welk type aankoopmakelaar het beste bij jouw situatie past. Bespreek tarieven, diensten en voorwaarden met de makelaar voor het nemen van een beslissing. Zorg ervoor, dat je begrijpt wat er in het dienstenpakket is inbegrepen. Onderzoek ook of er bijkomende kosten zijn. Het kan ook nuttig zijn referenties te vragen en recensies te lezen om de reputatie en ervaring van de makelaar te beoordelen.

Over de eigenaar – makelaar in Rotterdam

Maarten Voorhorst is een makelaar in Rotterdam en de eigenaar van Aan de Maas Makelaardij. Hij is zowel verkoopmakelaar als aankoopmakelaar in Rotterdam. Daarnaast treedt hij ook op als onafhankelijk gecertificeerd taxateur. Maarten is een makelaar met vele jaren ervaring, een goede onderhandelaar en altijd bereikbaar.

Interessante blogs

Aan de Maas Makelaardij

Kleinpolderkade 13
Stationsplein 45,
Rotterdam, Zuid Holland 3043 CX
Phone: 06 – 47 516 118
Secondary phone: 010 – 34 14 230
Email: info@aandemaasmakelaardij.nl
URL: https://aandemaasmakelaardij.nl/
Monday09:00 - 18:00
Tuesday09:00 - 18:00
Wednesday09:00 - 18:00
Thursday09:00 - 18:00
Friday09:00 - 18:00
Saturday09:00 - 17:00
SundayClosed

Met vriendelijke groet,

Maarten Voorhorst, makelaar Rotterdam

Wilt u een huis kopen in Rotterdam? Wij steunen u als aankoopmakelaar in Rotterdam. Wilt u een huis verkopen in Rotterdam? Wij steunen u als verkoopmakelaar in Rotterdam.