Aankoopmakelaar kosten aftrekbaar

Hoewel veel kosten bij het kopen van een huis aftrekbaar zijn van de belasting, vallen de kosten van uw aankoopmakelaar helaas niet onder deze regeling. Zowel de courtage als eventuele bijkomende kosten zoals opstart- en intrekkingskosten zijn niet aftrekbaar van de belasting en kunnen ook niet worden meegefinancierd in uw hypotheek. Dit betekent, dat u deze kosten zelf zult moeten dragen bij het kopen of verkopen van een huis.

Welke kosten zijn dan wel aftrekbaar?

Gelukkig zijn er nog steeds verschillende kosten, die u wel kunt aftrekken van de belasting, wanneer u een huis koopt. Deze kosten hebben voornamelijk betrekking op uw hypotheek en het bezit van een huis. Hoewel het aanmoedigen van het bezit van een eigen woning niet langer de primaire doelstelling is, zijn de belastingvoordelen nog steeds van kracht.

Onder de aftrekbare kosten bij het kopen van een bestaande woning vallen onder andere:

  • Advies- en bemiddelingskosten voor de hypotheek
  • Kosten voor een bouwtechnische keuring (ten behoeve van de hypotheek)
  • Kosten voor het verkrijgen van NHG (Nationale Hypotheek Garantie)
  • Notariskosten voor het koppelen van de lening (hypotheek) aan het huis
  • Boeterente
  • Taxatiekosten voor het verkrijgen van een hypotheek

Hoewel de kosten van uw makelaar niet aftrekbaar zijn, biedt de belasting nog steeds mogelijkheden om andere relevante kosten te verlichten bij het kopen van een huis.

Over de eigenaar – makelaar in Rotterdam

Maarten Voorhorst is een makelaar in Rotterdam en de eigenaar van Aan de Maas Makelaardij. Hij is zowel verkoopmakelaar als aankoopmakelaar in Rotterdam.  Maarten is een makelaar met vele jaren ervaring in de makelaardij in regio Rotterdam, een goede onderhandelaar en altijd bereikbaar. Kijk ook regelmatig op ons Instagram account voor het laatste nieuws.

Aan de Maas Makelaardij
Logo Aan de Maas Makelaardij
, Kleinpolderkade 13, Stationsplein 45, , Rotterdam 3043 CX - Phone: 06 – 47 516 118 Secondary phone: 010 – 34 14 230 Email: info@aandemaasmakelaardij.nl URL: https://aandemaasmakelaardij.nl/
Monday09:00 - 18:00
Tuesday09:00 - 18:00
Wednesday09:00 - 18:00
Thursday09:00 - 18:00
Friday09:00 - 18:00
Saturday09:00 - 17:00
SundayClosed

Interessante andere blogs