De Stappen

Het aankoop procces in 12 heldere stappen

1. Kennis maken met Aan de Maas Makelaardij

Graag maken we kennis met u, zodat we precies weten, waar u naar op zoek bent en wat Aan de Maas Makelaardij uit Rotterdam voor u kan betekenen bij het kopen van een woning in Rotterdam. Tijdens ons aankoopadvies gesprek kunnen we u de benodigde tools geven voor het optimaal zoeken van uw droomhuis. Daarnaast kunnen wij ook voor u zoeken buiten Funda en Jaap om.

2. Heldere Afspraken

Als u besluit om u door Aan de Maas Makelaardij te laten adviseren, dan gaan we samen rond de tafel zitten om alles op papier te zetten. Door heldere afspraken te maken weet u precies wat u kunt verwachten. Heldere afspraken zijn voor makelaar Aan de Maas uit Rotterdam de fundering voor een goede samenwerking. Wij hechten daar veel waarde aan!

3. Bezichtigen

In deze dynamische huizenmarkt is het verstandig om snel te bezichtigen want uw droomhuis kan zo al weer verkocht zijn! Tijdens en na de bezichtiging informeer ik u over de staat van onderhoud, juridische implicaties en eventuele gebreken. Indien u besluit om daadwerkelijk een woning te kopen in Rotterdam, overleggen wij om een bod te gaan plaatsen onder de juiste voorwaarden.

4. Is de vraagprijs realistisch?

Als we uw droomhuis in Rotterdam gevonden hebben, wilt u natuurlijk wel weten wat het huis waard is? Is de vraagprijs wel realistisch? De woning waarde vaststellen is dan ook erg belangrijk voor u gaat onderhandelen.

5. Onderhandelen of bieden?

Bij meerdere geïnteresseerden is de kans groot, dat we moeten bieden op een huis. Met een aankoopmakelaar van Aan de Maas Makelaarij uit Rotterdam maakt u aanzienlijk meer kans op uw woning. Wij weten een juiste inschatting te maken, zodat u niet te laag biedt maar ook zeker niet te veel gaat betalen. Zo wordt een woning kopen in Rotterdam snel werkelijkheid voor u.

6. De koopovereenkomst

Uw droomhuis in Rotterdam is nu dichterbij dan ooit! Ook na de onderhandelingen helpt Aan de Maas Makelaardij u verder. Wij nemen de koopovereenkomst met u door en leggen alle juridische termen en bepalingen in heldere taal uit

7. Hypotheekadvies

De meeste kopers zullen een hypotheek nodig hebben om een woning te kunnen kopen. Het is daarbij van belang om goed advies in te winnen bij een erkend hypotheekadviseur. Het gaat vaak niet alleen om de looptijd van de rente en aflossing maar ook om welke voorwaarden er aan vast zitten. Aan de Maas Makelaardij uit Rotterdam kan u hierbij adviseren.

8. Taxatierapport

Veel hypotheekverstrekkers stellen een taxatie rapport verplicht. Omdat wij betrokken zijn bij de aankoop van uw woning mogen wij geen taxatierapport overleggen. Als geregistreerd makelaar/ taxateur weet ik wel precies wat belangrijk is bij een woning taxatie en kan ik zorg dragen voor een geschikte collega-taxateur.

9. Keuze notaris

Voor het kopen van een huis is een notaris verplicht. Deze moet namelijk mede ondertekenen voor de leveringsakte en in de meeste gevallen ook voor de hypotheekakte. De notaris regelt als onafhankelijke derde partij alle juridische zaken rondom de overdracht. In de regel bepaalt de koper welke notaris de levering van het gekochte pand mag verzorgen.

10. Eindinspectie

Op de dag van oplevering van uw woning vindt er nog een inspectie plaats. Is de woning leeg en zijn eventueel over te nemen spullen achtergelaten? Werkt alles naar behoren? Wij controleren alles uitvoerig.

11. Tekenen bij de notaris

Na de inspectie volgt de afspraak bij notaris voor tekenen van de leveringsakte. Ook deze controleert de makelaar van Aan de Maas Makelaardij zorgvuldig. Klopt alles? Dan kun u met gerust hart uw handtekening zetten.

12. Gefeliciteerd met je woning!

U neemt de sleutels in ontvangst en bent de eigenaar van uw nieuwe woning! Hebt u nog vragen? Neem contact op met de Rotterdamse makelaar Aan de Maas Makelaardij.

Mijn makelaar

Aan de Maas Makelaardij is zoals te verwachten gevestigd in Rotterdam. Deze Rotterdamse makelaar kent Rotterdam dan ook zeer goed. Tevens is Maarten als makelaar steeds vaker actief in de steden en dorpen rondom Rotterdam. Wij hebben inmiddels mensen geholpen met het verkopen van hun woning in: Schiedam, Capelle aan de IJsel, Hoogvliet, Vlaardingen, Delft, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs.

Plan jouw gratis advies gesprek!

Bel direct!

Telefoon:  06-47516118
Vaste lijn:  010: 3414230
WhatsApp:  06-47516118