Select Page

De Stappen

Het aankoop procces in 12 heldere stappen

1. Kennis maken

Graag maken we kennis met jou zodat we precies weten waar je naar op zoek bent en wat Aan de Maas voor jou kunnen betekenen. Tijdens ons aankoopadvies gesprek kunnen we jou de benodigde tools geven voor het optimaal zoeken van jouw droomhuis. Daarnaast kunnen wij ook voor jou zoeken buiten funda en jaap.nl om.

2. Heldere Afspraken

Als je besluit om door ons te laten adviseren gaan we samen rond de tafel zitten om alles op papier te zetten. Door heldere afspraken te maken weet je precies wat je kunt verwachten.

Heldere afspraken zijn de fundering voor een goede samenwerking, en daar hechten wij veel waarden aan!

3. Bezichtigen

In deze dynamische huizenmarkt is het verstandig om snel te bezichtigen want jouw droomhuis kan zo al weer verkocht zijn!  Tijdens en na de bezichtiging informeer ik jou over de staat van onderhoud, juridische implicaties en eventuele gebreken. Indien je besluit om tot de koop over te gaan, overleggen wij om een bod te gaan plaatsen met de juiste voorwaarden.

4. Is de vraagprijs realistisch

Als we jouw droomhuis gevonden hebben wil je natuurlijk wel weten wat het huis waard is?

Is de vraagprijs wel realistisch? De waarde vaststellen is dan ook erg belangrijk voor je gaat onderhandelen.

5. Onderhandelen of bieden?

Bij meerdere geïnteresseerden is de kans groot dat we moeten bieden op een huis. Met een aankoopmakelaar van Aan de Maas maak je aanzienlijk meer kans op jouw woning. Wij weten een juiste inschatting te maken zodat je niet te laag biedt maar ook zeker niet te veel gaat betalen.

6. De koop overeenkomst

Jouw droomhuis is nu dichterbij dan ooit!

Ook na de onderhandelingen helpen wij je verder. We nemen de koopovereenkomst met jou door en leggen alle juridische termen en bepalingen in heldere taal uit

7. Hypotheekadvies

De meeste kopers zullen een hypotheek nodig hebben om een woning te kunnen kopen. Het is daarbij van belang om goed advies in te winnen bij een erkend hypotheekadviseur. Het gaat vaak niet alleen om de looptijd van de rente en aflossing maar ook om welke voorwaarden er aan vast zitten. Aan de Maas kan u hierbij adviseren. 

8. Taxatierapport

Veel hypotheekverstrekkers stellen een taxatierapport verplicht. Omdat wij betrokken zijn bij de aankoop van uw woning mogen wij geen taxatierapport overleggen. Als geregistreerd makelaar/ taxateur weet ik wel precies wat belangrijk is bij een taxatie en kan ik zorg dragen
voor geschikte collega-taxateur.

9. Keuze notaris

Voor het kopen van een huis is een notaris verplicht. Deze moet namelijk mede ondertekenen voor de leveringsakte en in de meeste gevallen ook voor de hypotheekakte. De notaris regelt als onafhankelijke derde partij alle juridische zaken rondom de overdracht. In de regel bepaalt de koper welke notaris de levering van het gekochte pand mag verzorgen.

10. Eindinspectie

Op de dag van oplevering van uw woning vindt er nog een inspectie plaats. Is de woning leeg en zijn eventueel over te nemen spullen achtergelaten? Werkt alles naar behoren? Wij controleren alles uitvoerig.

11. Tekenen bij de notaris

Na de inspectie volgt de afspraak bij notaris voor tekenen van de leveringsakte.

Ook deze controleren we zorgvuldig. Klopt alles? Dan kun je met gerust hart je handtekening zetten

12. Gefeliciteerd met je woning!

U neemt de sleutels in ontvangst en bent de eigenaar van jouw nieuwe woning!

Heb je  nog vragen? Neem contact op met Aan de Maas Makelaardij

Plan jouw gratis advies gesprek!

Bel direct!

Telefoon:  06-47516118
Vaste lijn:  010: 3414230
WhatsApp:  06-47516118